Kvällens skiss #64: Ateljén

Kvällens skiss #64: Ateljén

Igår kväll blev jag klar med grunden till ytterligare en illustration till barnboken. Detaljer som ljus, lyktor, böcker och andra detaljer kommer jag rita separat om lägga in med Photoshop. Inte minst karaktärerna.
Jag började med att skissa upp motivet på tjockt akvarell-papper i A3-format. Jag valde en vikt på 300 gram för att slippa att pappret buktar sig.

Och det blev ganska många lager med maskeringsvätska, i flera omgångar beroende på vilka delar av bilden som skulle färgläggas. Jag har hittat ett märke som är blåfärgat och enkelt att ta bort. En ny favorit för nu kan jag enkelt se var jag lagt maskeringen. Tejpen runtom målningen är washi-tejp som bevarar en vit ram runt målningen, och är lätt att ta bort.

Det sista jag gjorde var att lägga på tunna linjer och konturer, för att få mer djup och skärpa.

Jag blev nöjd med den här, det enda jag inte blev nöjd med var hur fotona av bilden blev. Jag tror jag måste lägga mer tid på att rigga ljuset innan jag plåtar mina målningar och skisser, särskilt vid den här årstiden då dagsljuset är minst sagt bristfälligt och att fotografera utomhus är uteslutet.

No responses yet

Lämna ett svar