Kvällens skiss #63: Den gröna skutan

Kvällens skiss #63: Den gröna skutan

Jag fick lust att måla an fantasy-inspirerad båt. Kanske kan jag använda den i barnboksprojektet? Vi får se.
På begäran lägger jag upp lite bilder på själva processen när jag målar akvarell. Jag börjar med att skissa motivet med blyerts. Lövverket skissade jag inte upp för jag är ganska van att måla löv så jag kände inte att jag behövde hjälp av linjer i de partierna.

Därefter färglade jag med ljus färger och sen lade jag på maskeringsvätska valda delar för att kunna lägga på mörkare färg och skapa lite mer djup.

De blanka och blåa partierna är maskeringsvätska när den torkat

Nedan har jag färglagt nästan alla partier och även börjat lite med konturerna.

Och till sist har vi det färdiga resultatet där jag fyllt i konturer och lagt detaljer med Micron fineliners i svart och brunt. En del av skuggorna lade jag med alkoholmarkers, men det mesta är gjort med akvarell.

Jag blev ganska nöjd med denna och det var en kul målning att göra. Jag har fler liknande idéer som jag testa varefter.

No responses yet

Lämna ett svar