Kvällens skiss #57: Födelsedagskort

Kvällens skiss #57: Födelsedagskort

Jag målade en liten krans i akvarell där jag digitalt kommer lägga in text i mitten. Detta blir ett födelsedagskort till en vän. Målningen är på A4 men när jag printar ut den kommer den vara i A5-format för det vore lite fånigt om kortet är större än presenten jag köpt. Det här är dessutom till en vän som uppskattar min konst så jag tror hon blir glad över kortet, även om jag behåller originalet för egen del.

Det är faktiskt ett bra knep om man ska måla eller rita saker som ska gå i tryck. Gör riginalet stort så kan man förminska det efteråt. Det man målat eller tecknat ser då mycket mer intrikat ut och man minskar risken att göra en blunder för att man måste rita väldigt smått. För mig som har artit i fingrarna är just småpillande alltid ett riskprojekt, dels för att jag inte längre är så stadig på handen som förr, men också för att jag måste anstränga händerna mer och får ont ganska snabbt. Jag är stadigare på handen om jag får jobba med större och svepande rörelser och jag tycker jag har bättre kontroll på pennan eller penseln i de större formaten.

Jag hoppas du får en fin och kreativ dag!

No responses yet

Lämna ett svar