Kvällens skiss #57: Tallen – större idioter än jag har klarat det

Kvällens skiss #57: Tallen – större idioter än jag har klarat det

Den här akvarellen har inte något syfte eller mål mer än ren övning. Den är i A3-format så ganska stor, med andra ord. Jag tyckte inte riktigt att jag fick till ljusskiftningarna i barren så som jag ville så jag kommer troligen göra ett nytt försök igen, vartefter.

Varför måla utan syfte? Jo, för att den dagen jag vill sätta ihop ett motiv med granar, tallar, enar mm då vill jag veta vilka misstag som jag gjort tidigare och förhoppningsvis undvika att göra dem igen. Som naturälskare så är det högst troligt att jag kommer vilja måla stora skogar i akvarell. Jag behärskar andra medier rätt väl och där har jag självförtroende och vet att det blir som jag vill. Med akvarell så känner jag fortfarande osäkerhet. Jag litar helt enkelt inte på att jag alltid får till detaljerna så som jag kan med olja eller akryl.
Om du känner likadant i ditt skapande så kan jag bara säga; Grattis! Du har en spännande resa framför dig som kommer vara belönande för varje nytt försök. Det är så tillfredställande att se att man utvecklas och får aha-upplevelser för varje gång man provar något man inte helt kan.
Tänk vad trist det skulle vara om man hamnade i ett läge där man känner att ”Nä, nu kommer jag inte längre och utvecklas inte alls”. Så omfamna nya utmaningar istället för att se dem som hinder.
Det är därför jag älskar skapande, för det finns alltid nya saker att prova och i mitt jobb (systemutvecklare) blir jag aldrig någonsin fullärd. Jag är på en ständig resa där jag får testa saker, hitta nya vägar, upptäcka tekniker, lösa nya problem och det är perfekt för en som är nyfiken, älskar klurigheter och är vetgirig.
Så därför har jag mantrat: ”Större idioter än jag har klarat det här, jag bara ska fixa det. Ge aldrig upp för jag kommer dit jag vill med lite envishet. Nu gör vi ett nytt försök””

Om du har frågor eller synpunkter så skriv gärna en kommentar och ha en fin och produktiv dag!

No responses yet

Lämna ett svar