Kvällens skiss #56: Lönnlöv

Kvällens skiss #56: Lönnlöv

Det blev en liten akvarell för att fortsätta testa metallfärgerna och se om det är något jag vill använda i mitt större projekt. Dessutom behövde jag öva lite mer på att måla vått i vått för just det här motivet.

Jag menar att det vore trist om jag lägger timmar på att skissa upp grunden till en stor målning och sen upptäcka att resultatet inte alls blir som jag vill för att färgerna inte blandar sig som jag tänkt. Å andra sidan finns det ju alltid risken att jag tabbar mig och att den stora målningen ändå inte bli som önskat, men då vill det till at jag t ex spiller ut kaffe eller råkar skvätta färg på ställen där det ska vara vitt.
Hur som helst är jag ganska nöjd med hur färgerna betedde sig den här gången, det enda jag inte gillar är den guldfärgade ådringen så jag ska testa att måla semitransparent bakgrund och sen maskera ådring innan jag drar på ytterligare några lager färg. Guldfärgen kan jag använda enbart på konturerna istället.

No responses yet

Lämna ett svar