Kvällens skiss #46 – Naivistisk fyrvaktarstuga

Kvällens skiss #46 – Naivistisk fyrvaktarstuga

Jag såg en vacker och färgstark illustration på Pinterest tidigare idag som verkligen fångade min uppmärksamhet. Det var något med bilden som fick mig att bli otroligt inspirerad och jag kunde inte släppa tanken på den. Det som var mest fascinerande var den totala avsaknaden av perspektiv. Istället för att vara detaljerad och realistisk, var bilden snarare naivistisk. Jag älskade hur konstnären hade spelat med färger och former för att skapa en stämning och berätta en historia.

Så ikväll bestämde jag mig för att ta fram mina ritmaterial och ge mig själv en chans att skapa något liknande. Att rita utan att hålla mig till strikta perspektivregler var verkligen befriande. Det var som att stiga in i en annan värld, en värld där jag inte behövde oroa mig för vinklar och proportioner. Istället kunde jag fritt utforska min kreativitet och låta stiftet glida över papperet, rakt och snett, utan begränsningar.

Att skapa denna naivistiska bild blev en riktig terapi för mig. Det var som ett andrum från vardagens stress och bekymmer. Genom att bara vara i nuet och släppa loss min fantasi kunde jag utforska nya idéer och låta mina tankar och känslor flöda fritt. Det var en avkopplande och meditativ upplevelse.

Så om du någonsin känner att du behöver koppla av och släppa loss kreativiteten, varför inte ge naivistiskt ritande en chans? Ge dig själv friheten att ignorera perspektivet och istället utforska en mer lekfull och avslappnad stil. Du kanske blir överraskad över vad du kan skapa när du släpper taget och ger dig själv utrymme att utforska och uttrycka dig på ditt eget sätt.

Format: A4. Medium: Alcohol markers, fineliners, akrylpennor.

No responses yet

Lämna ett svar