Oavslutat projekt #3 – Barnbokssajten

Oavslutat projekt #3 – Barnbokssajten

Jag upprepar: jag var verkligen Drottningen av oavslutade projekt i många år. Jag hade exempelvis långt framskridna planer på en barnboks-sajt med interaktiva och digitala barnböcker. Till på köpet hade jag fått med mig en f d kollega att skriva all backend-kod och jag skulle ansvara för frontend-programmeringen, design och all grafik. Vi fick dessutom med oss en handfull opublicerade barnboksförfattare som skulle läsa upp sina egna böcker och spela in som ljudbok och dessa skulle sedan kunna spelas upp på sajten, med visning av illustrationer, i en mediaspelare.

Det gick som vanligt på den tiden; det blev aldrig färdigt.
Jag är glad över att jag inte fungerar likadant idag, eftersom jag numera anser att belöningen är att faktiskt kunna visa upp resultat. Eljest hade jag fått avnjuta en framtid som en väldigt arbetslös systemutvecklare och en makalöst fattig illustratör/konstnär.
Men varför skriver jag det här? Jo, ag gjorde några animerade bakgrunder till sajten där stjärnor och ljus ändrades.
I den första bakgrundsbilden hade jag även lagt till att moln, en luftballong, en mås och ett gammalt propeller-plan seglade förbi.

Den andra bakgrundsbilden gick (animerat) från tidigt kväll till sen natt och fönster tändes och släcktes beroende på vilken tid på dygnet det var för besökaren. Jag minns att det även seglade förbi nåt piratskepp runt midnatt med fullmåne i bakgrunden och att glittret i vattnet + stjärnorna på himlen skiftade hela tiden.

På sätt och vis är det trist att inte det här projektet slutfördes för det hade kunnat bli nåt kul att lägga till på CV:t.
Kanske någon annan plockar upp idén och gör verklighet av den. Idén i sig är helt okej att genomföra men min grafik var usel.
Ur arkivet, skammens år 2014.

No responses yet

Lämna ett svar