Kvällens skiss #47 – Roddbåt på sjökort

Kvällens skiss #47 – Roddbåt på sjökort

För en tid sedan blev jag tillfrågad av vaktmästaren på mitt arbete om jag var intresserad av något spännande. Nyfiken som jag är tackade jag genast ja och undrade vad det var som väntade mig. Vaktmästaren ledde mig fram till en stor container som var fylld till brädden med sjökort. Han berättade att dessa var sjökort som behövde rensas ut och han undrade om jag var intresserad av att ta några av dem. Jag kunde knappt tro mina öron. Tänk att jag hade möjlighet att få tillgång till sådana fina kartor!

Jag slängde genast av mig ryggsäcken och började fylla den med de färgglada sjökorten. Det var som att plocka skatter ur en kista. Vaktmästaren log nöjt när han såg min entusiasm och lät mig ta så många jag ville.

När jag kom hem började jag snabbt utforska möjligheter som sjökorten erbjöd. Jag använde dem för att klä in plåtburkar och ge dem nytt liv som vackra penselställ. Jag skar ut mindre bitar och gjorde bokmärken med dem, vilket inte bara var praktiskt utan också gav en unik och nostalgisk känsla.

Sedan kom jag på ännu fler idéer. Jag använde sjökorten för att göra egna etiketter för burkar och lådor, vilket både var dekorativt och funktionellt. Jag klippte ut trianglar och gjorde vimplar som jag sedan kunde hänga upp och skapa en maritim atmosfär i mitt hem. Jag utmanade mig själv och vek sjökorten till kuvert, vilket blev ett personligt och originellt sätt att skicka födelsedagskort på.

Men min favoritanvändning av sjökorten är nog att använda dem som ritpapper, med akrylmarkers och fineliners. Att skissa och rita på sjökorten var en annorlunda och kul upplevelse.

Nu sitter jag och funderar på andra möjliga motiv och användningsområden som de här sjökorten kan erbjuda. Kanske ska jag göra en unik väggdekoration eller använda dem som bakgrund i mina fotoalbum. Möjligheterna är många och jag är tacksam för denna oväntade chans att få återanvända dessa vackra sjökort.

One response

Lämna ett svar