Kvällens skiss #45 – Pastellkritor – stigen

Kvällens skiss #45 – Pastellkritor – stigen

Jag fick ett ryck när jag hittade mina pastellkritor längst ner i en låda. Det var evigheter sen jag använde dem så det fick bli en krit-teckning idag. Det är svårt att rita smått och detaljrikt så det här var lite pilligt. Normalt sett målat jag bara i stora format med pasteller, men jag orkade inte rigga en större teckning eftersom jag har så många projekt på gång att det nu råder viss platsbrist i ateljén.

Det är extra kul med pasteller om man målar på färgat papper, eftersom kritorna täcker så bra och jag tycker det blir rätt effektfullt med ljusare färger på en mörkare bakgrund.
Det jag upptäckte när jag ritade den här var att det är svårt att lägga hårdare pastell på en mjukare, så därför är det bättre att använda hårdare pasteller till bakgrunder och de mjukare för ovanpåliggande detaljer.

No responses yet

Lämna ett svar