Kvällens skiss #41 – karaktärsdesign Stenjätten

Kvällens skiss #41 – karaktärsdesign Stenjätten

Jag försöker ta fram ett koncept för en karaktär till en barnbok, en stenjätte. Den kallas så eftersom den är både en jätte och… ja, gjord av sten. 😀
Sorry, kunde inte låta bli.
Trots att jag ännu inte har hittat en karaktär som jag är helt nöjd med, tänkte jag ändå visa upp en skiss som jag arbetade med ett par timmar. Nu planerar jag dock att börja om från början och försöka skapa en stenjätte som ser lite snällare ut. Eftersom det är en barnbok jag skriver vill jag inte att barn som eventuellt läser den ska bli rädda och få mardrömmar. Å andra sidan får jag en känsla av att barn är ganska härdade av allt skräp de ser på nätet, men jag vill inte bidra till det ”skräpet”. Målet är att skriva en barnbok som är mer åt det mysiga hållet. Visst kommer det att bli ett stort äventyr med spänning, utmaningar, glädje och även sorg, men framför allt handlar det om vänskap, gemenskap och känslan av att ”vi är starkare tillsammans”. Jag tror att det räcker med spänning på den nivån. Så, den här stenjätten får ett ”Tack för visat intresse, men vi väljer att gå vidare med en annan kandidat…”.

Jag använde grå kartong, alkoholmarkers, fineliners, akrylpennor och pastell-kritor. Format A4.

No responses yet

Lämna ett svar