Kvällens skiss #25 – Trädet

Kvällens skiss #25 – Trädet

Kvällens skiss blev en pastellteckning på beigefärgat papper med grov gräng från Daler Rowney. Jag kan inte påstå att jag är helt förtjust i det pappret och troligen kommer jag inte köpa det igen. Det är svårt att få ner pastellpigmentet i de djupa grängerna och dessutom fastnar det en massa pigment-damm i dem när man ritar, som är svårt att blåsa bort. Den som ritat med pastell vet ju att det dessutom är omöjligt att t ex borsta bort dammet för då är hela teckningen utsuddad och förstörd.
Jag använder fixativ mellan lagren och hittills är mitt favoritmärke Winsor & Newton Professional, men det är rätt dyrt (jag vill minnas att det kostar runt 230 kr/flaska). En hyfsad kompromiss som är billigare är Ghiant som kostar runt 75 kr för en flaska, men det krävs lite fler lager för att pastell eller kolkritor ska fastna. Det sämsta fixativ jag testat är Beckers.

Nu är det fredag och jag är glad att ha ett par dagar ledigt som jag kan ägna åt måleri, odling, gå på loppis och kolla till min stuga. Hoppas du får en fin helg! 🙂

No responses yet

Lämna ett svar