Kvällens skiss #20 – Doomsday

Kvällens skiss #20 – Doomsday

Kvällens skiss är digital och gjord i Photoshop. Jag har ritat den i 4K-upplösning men en sådan bild är för stor för bloggen så jag visar istället upp en mindre variant.
Jag använde ungefär 30 lager och då räknar jag inte in justeringslager. Det är ungefär vid 30 lager som smärtgränsen går för vad min GPU klarar, i alla fall när bilderna är så stora som den här.

Work in progress


Jag använder ett digital ritbräde (Cintiq) med tillhörande penna.

Cintiq digitalt ritbräde

Och här är resultatet av ett par timmars ritande.

Jag vet inte om detta kommer vara den slutgiltiga bilden för eventuellt byter jag effekter och bakgrund och kanske gör planeten Jorden större och tydligare. Det bästa med digitalt är ju att allt går att ändra i oändlighet. Anledning till att jag gjorde en sådan mörk och dyster illustration idag, är att jag har en växande oro för vart vi människor är på väg med allt krig, terror och annan jäkelskap. Det känns som att mörkret sveper in med sjumilakliv och att vi håller på att skapa vår egen undergång.
Men nu ska jag släppa de tankarna och fokusera på det som är positivt.

Vad skönt det är med fredag! Jag sitter och väntar på den omtalade stormen som ska göra sitt intåg i natt men jag hoppas det blir lugnare imorgon för då hoppas jag kunna gå på loppisar och leta efter serveringsfat (jag har snöat in lite på mat-styling och matafotograering just nu).
Ha en skön helg!

No responses yet

Lämna ett svar