Kvällens skiss #16

Kvällens skiss #16

Det har varit rätt mycket med jobb och annat så jag har inte riktigt haft tid att verkligen sitta ner och rita eller måla, på ett par veckor. Men igår fick jag en kreativ stund att klottra med det digitala ritbrädet.
Eftersom flera läsare efterfrågat att se processen så visar jag lite av den.
Jag börjar med att snabbt skissa upp konturerna och dessa kan vara slarviga för jag brukar inte ha med dem i slutresultatet.

Därefter läggar jag på grundfärgerna.

Här börjar jag jobba lite med högdagrar och skuggor

Och sedan lägger jag på bakgrund och petar med detaljerna. I ärlighetens namn så gjorde jag inte färdigt denna därför att jag helt enkelt inte tyckte den var tillräckligt bra från början, men den duger för att visa processen hur jag jobbar med digitala illustrationer.

Jag ritar ju sällan seriöst numera utan kluddar mest och det är nog det enda sättet för mig att bibehålla skaparglädjen. När jag sålde mina alster var det en ständig press att alltid prestera på högsta nivå och det skapade stress och förtog lite av glädjen. Idag är det mer chill och lite ”Ja ja, nu blev det så här…”.

Jag hoppas det blev lite klarare hur jag jobbar digitalt och att du fick lite inspiration att rita något eget,

No responses yet

Lämna ett svar