Kvällen skiss # 30 – två utkast till barnboken

Kvällen skiss # 30 – två utkast till barnboken

Jag har gjort två snabbskisser eller snarare utkast till barnboken. Tyvärr valde jag ett uselt papper så resultatet blev därefter. Till de slutgiltiga teckningarna kommer jag använda ett högkvalitativt papper och i ett större format. Minst A4.
Jag gör oftast minst två skisser till varje färdig bild, en i blyerts och en i tusch och oftast är det små bilder eftersom jag inte vill lägga alltför mycket tid på dem. När jag tar fram skisserna så märker jag ganska snart vad i kompositionen och färgvalen som fungerar och vad som inte gör det. När tanken fått mogna ett par dagar kan jag till slut ge mig på att göra den riktiga illustrationen.

Jag har oftast ett rutat block intill mig ifall jag får någon idé till en illustration och oftast kommer idéerna när jag kollar på nån serie eller film eller när jag precis håller på att somna. Det är likadant med mitt skrivande, de bästa idéerna kommer när jag är minst förberedd och för att inte glömma dem så måste jag skriva ner dem direkt, annars är de borta nästa dag.

No responses yet

Lämna ett svar