Akvarell – Tjärnen

Akvarell – Tjärnen

Det här var verkligen en akvarellstudie där bakgrunden hade en identitetskris! Den var så subtil och abstrakt att den gömde sig själv bättre än en skygg ninja. Jag kan inte låta bli att skratta åt mitt eget dilemma – som en konstnärlig kameleont, slåss både förgrunden och ön om betraktarens kärlek och uppmärksamhet. Det är som en riktig kamp om tronen där ingen vill ge vika! Jag får nog kalla in en färgexpert för att få lite självbehärskning i detta konstnärliga kaos!

Format: A4 på 300grams-papper

Mina bild-lärare har alltid betonat vikten av att ha en tydlig huvudrollsinnehavare eller fokuspunkt i en bild. Det är en utmaning som jag personligen kämpar med, eftersom jag har en tendens att vilja inkludera för många detaljer och element i mina bilder. Det är som om jag blir ivrig och inte kan sluta lägga till saker tills jag överarbetar bilden.

Jag inser dock att det är viktigt att följa principen om ”less is more”. Ibland kan en enklare och mer minimalistisk stil vara mycket mer effektfull och stark än en överlastad bild. Genom att begränsa mig och välja ut en stark huvudrollsinnehavare eller fokuspunkt kan jag verkligen förbättra mina bilder och få dem att sticka ut på ett sätt som annars inte skulle vara möjligt.

Det handlar verkligen om att ha en kritisk öga och att vara disciplinerad nog att sluta i tid. Att våga klippa bort saker som inte fyller något syfte eller som tar uppmärksamheten från det som verkligen är viktigt i bilden. Genom att inte överarbeta och överbelasta mina bilder kan jag skapa utrymme för att framhäva och förstärka den centrala idén eller berättelsen som jag försöker förmedla.

Så, även om det kan vara svårt att motstå frestelsen att inkludera allt i en bild, påminner jag mig själv ständigt om att mindre faktiskt kan vara mer. Genom att vara medveten om att följa principen om en huvudrollsinnehavare eller fokuspunkt och genom att sluta i tid kan jag verkligen förbättra kvaliteten och effektiviteten i min bildkomposition.
Så jag fortsätter öva!

No responses yet

Lämna ett svar