Vintern har kommit till stan

Vintern har kommit till stan

Det var länge sen vi hade snö i Östergötland, åtminstone inne i centrala Norrköping. Detta beror delvis på att man grävt ner markvärme lite överallt, så även om det snöra så smälter det bort ganska snabbt.

Igår började det snöa kraftigt och så här såg det ut på min altan runt elva igår kväll.

Idag tog jag en lång härlig morgonpromenad med kameran och njöt av att se barnen bygga snögubbar och kasta snöbollar på varandra. Alla jag mötte verkade glada och pigga och det såg ut som om halva stan bestämt sig för att promenera. Det var faktiskt rätt knepigt att tajma bilderna utan att det var människor med i dem.

Eftersom löven ännu inte fallit av träden och rosor fortfarande blommar så är effekten av snön mer dramatisk och lite bisarr. Jag brukar inte gilla vinter, kyla och mörker men nu är jag faktiskt glad åt den vintriga atmosfären. Resten av dagen ska jag ägna åt att laga matlådor och att rita, och bara mysa i mina skönaste mjukisbrallor och dricka många koppar te för att få upp värmen igen. Man måste hitta små glädjeämnen.
Jag önskar dig en skön och mysig söndag.

Comments are closed