Teckning: Kvarnen

Teckning: Kvarnen

Här är ytterligare en teckning som jag gjorde utifrån inspiration från en annan konstnär på Pinterest. Jag gillar att lägga på den vita färgen på ett mörkare papper, för det ger en sådan skön effekt. Det är något särskilt tillfredställande med att täcka en mörk bakgrund med en ljus färg, men det är det förmodligen bara jag som tycker.

Vad jag använde

Jag använde blyerts, fineliners och CretaColors White chalk lead, 5,6mm. Cretacolor-stiften använder man med en särskild ”penna” som egentligen är som en tjock stiftpenna där man byter färger genom att ta ur och stoppa in ett annat stift. Den penna jag använder heter ”KOH-I-NOOR, Versatil” och jag har haft den i evigheter och använt den flitigt. Den är ganska smidig eftersom man slipper hålla i stift eller kritor och därmed inte smutsar ner händerna. Jag vet inte hur många teckningar jag förstört när jag lagt en smutsig hand på pappret.

Oavsett om du använder pastellkritor eller Creatcolors stift så vill du använda någon form av fixativ för att fixera pigmenten, så de inte smetar runt på pappret med du tecknar.

Comments are closed