Kvälllens skiss #54 – Akvarell med pärleffekt

Kvälllens skiss #54 – Akvarell med pärleffekt

Det var verkligen en trevlig överraskning att få hem de här roliga akvarellfärgerna med pärlemoeffekt. Jag hade faktiskt inte förväntat mig att färgerna skulle vara så billiga, så jag bestämde mig för att ta chansen och lägga till dem i min månatliga beställning av konstnärsmaterial.

I dag bestämde jag mig för att testa de nya färgerna på en liten akvarellmålning. Till en början insåg jag att pärlemofärgerna var väldigt opaka och för att få fram deras effekt behövde jag måla minst ett lager med vanlig akvarell som underlag. Sedan kunde jag applicera pärlemofärgerna på de områden där jag ville ha extra glans och skimmer.

En sak jag upptäckte var att ju mörkare underlaget var, desto bättre kom pärlemoeffekten fram. Det var som om den mörka basen intensifierade den skimrande effekten ännu mer. Det gav mig ännu mer inspiration att experimentera med olika färgkombinationer och skapa spännande konstverk.

Jag har valt att unna mig själv att köpa hem nytt konstnärsmaterial varje månad. Det är som att få lördagsgodis och naturligtvis en möjlighet att utforska nya tekniker och produkter. Det är alltid lika spännande att öppna paketen och se vad som döljer sig inuti. Och den här gången blev jag verkligen inte besviken!

Jag har även passat på att skaffa bättre belysning till ateljén, med inbyggt förstoringsglas. Just den här lampan ger ett helt neutralt dagsljus så att det bli enklare att se exakt hur färgerna ter sig.

Det blir väldigt mycket enklare att använda fineliners med precision när jag kan förstora upp bilden, så det köpet är jag riktigt nöjd med. Tidigare har jag använt halogenlampor men det ljuset har visat sig vara alldeles för gult så jag har gjort en del missar när jag mixat färger, i tron om att jag fått fram en viss nyans. Färgen har sedan visat sig se annorlunda ut än vad jag tänkt mig, i vanligt dagsljus.
Plus att jag nu kan rikta neutralt ljus på målningar/teckningar när jag fotograferar dem och slipper därmed göra särdeles mycket efterbearbetning av fotona.
Allt blir roligare när man har vettiga grejer att jobba med. 🙂

No responses yet

Lämna ett svar