Kvällens skiss #61: Kajutan (till barnboken)

Kvällens skiss #61: Kajutan (till barnboken)

Ikväll blev jag klar med en illustration som ska användas i barnboken. Jag började med att lägga konturerna och sudda bort all blyerts. Med de fineliners jag använder så smetas inte konturerna ut när jag färglägger.

Anledningen till att fönstret är helt omålat är att jag kommer rita utsikten separat och lägga in den med Photoshop. Då kan jag återanvända illustrationen för scener under både dag- och kvällstid. Även karaktärerna läggs in separat.

Work in progress. En del av färgkoderna syns längst ner på pappret

Ett litet tips

Det är alltid en bra idé att hålla koll på vilka kulörer man använder och jag brukar skriva ner färgkoderna intill ett färgprov i kanten på pappret, så att jag inte ska ta fel penna av misstag. Det är ganska lätt hänt nu när jag börjar få ganska många pennor i samlingarna.

Och här är det färdiga resultatet. Jag kommer skapa separata bilder av detaljer som t ex högar av böcker, krukväxter som även de monteras in digitalt vartefter.

Jag använde Touch alcoholmarkers och Micron Fineliners.

No responses yet

Lämna ett svar