Kvällens skiss #75 – lek med metall-färger

Kvällens skiss #75 – lek med metall-färger

Det var ett tag sedan jag uppdaterade sidan och det har mest berott på att odlingssäsongen är igång på allvar och tiden spenderas mest i trädgården. Då och då hinner jag ta fram pennorna och penslarna för att hålla händerna sysselsatta, men det har inte varit några fokuserade projekt med särskilt syfte.
Den här akvarellen är egentligen bara lite kludderi för att testa metallfärger som jag köpte för en tid sedan.

Jag började med att skissa upp motivet och maskera de delar som inte skulle målas med bakgrundsfärgen.

Därefter lade jag på bakgrunden i flera lager och med rikligt med vatten.

Det tog en bra stund innan färgen torkade så jag fuskade genom att använda värmepistol. Jag var lite orolig att värmen skulle få maskeringsvätskan att brännas men jag var försiktig och det var inga problem att gnugga bort den och måla på detaljerna.

No responses yet

Lämna ett svar