Kvällens skiss # 38 – Porten till bergen

Kvällens skiss # 38 – Porten till bergen

Vädret har varit minst sagt omväxlande med mycket regn så det har gett mig tid att sitta med block och pennor. Den här skissen jobbade jag med under ett par kvällar medan jag tittat på film och myst med te och filtar. Eftersom det efterfrågats så visar jag processen också. Jag hade inte systemkameran hemma så det fick bli bilder tagna med mobilen den här gången.

Jag använde Transotype-papper för alkoholmarkers och det är ett av de bästa pappren jag hittat hittills för just den här typen av teckningar. Det är dock väldigt tunna papper vilket gjorde mig skeptisk till en början, men positivt överraskad när jag började använda det.

En annan fördel med just det här pappret är att jag kan lägga konturerna med fineliners utan att konturerna smetas ut när jag applicerar alkoholbläcket. I stort sett alla andra marker-papper jag testat gör att bläcket och konturerna blöder, men inte detta. Rekommenderas för er som vill teckna med alkoholtusch!

No responses yet

Lämna ett svar