Kvällens skiss #33 – Båtispektionen

Kvällens skiss #33 – Båtispektionen

Kvällens skiss är en illustration där bokkaraktärerna går in i ladan för att kolla över en gammal båt som de hoppas kunna använda för att ge sig ut på den stora resan.
Jag blev inte alls nöjd med den här så jag kommer göra om den helt och hållet.

Hursomhelst ville jag ändå lägga upp den för att visa att även vi etablerade designers/tecknare misslyckas ibland. Faktum är att det händer rätt ofta för att man slarvat med perspektiv/proportioner och inte tagit tiden att backa några steg och betrakta illustrationen från håll.
Jag vet inte hur många gånger jag suttit djupt koncentrerad och petat med detaljer i målningar och teckningar, bara för att upptäcka att allting är helt skevt. Jag minns en digital teckning som jag lade säkert 40 timmar på och visade upp för min dotter (stolt var jag också) och hon sa ”Okej jag fattar att det ska föreställa en drake men…. huvudet är för litet och har en konstig form. Det ser ut som en brontosaurus med ett litet hästhuvud”.
Jag backade och kollade på bilden från två meters håll och insåg att hon hade helt rätt.
Vilket slöseri med tid!
Sedan dess är jag varit rätt noga med att kolla på bilden från ett avstånd på minst 2 meter, men visst händer det att jag glömmer i rena ivern att bli klar och det straffar sig rätt ofta. Som i detta fall.
En annan variant är att ta ett foto av bilden eller målningen och visa upp den digitalt på en stor skärm eller i hemmabion, då får jag en ny syn på saken och jag tycker det hjälper en hel del.

No responses yet

Lämna ett svar