Kvällens skiss #10

Kvällens skiss #10

Det är ju inte så att jag alltid lyckas färdigställa en ”kvällens skiss” på en enda kväll. Den här började jag med igår (skissa upp linjer och perspektiv) och gjorde klart den idag, under några möten där jag bara behövde lyssna med halv öra samt en timme efter att jag slutat jobba. Idag har jag i stort sett bara färglagt och satt skuggorna. Det stora jobbet är ju att sätta konturer och perspektiv och det är det som tar längst tid. Totalt sett tror jag att jag gör en sån här skiss på ca 2-3 timmar. Det blir ju en del funderande på vilka färger och varifrån ljuset ska komma, som tar en del av tiden.
Jag använde polychromos-pennor, akrylpennor och fineliners för färgläggningen. Och som synes, gjorde jag skissen på brunt återvunnet papper (A4) med en massa fibrer i.

Jag har fått frågor om varför jag använder färgat eller ( i det fallet) ofärgat papper såsom brunt, grått eller svart. Svaret är enkelt, själva bakgrundsfärgen bidrar till effekten i bilden. Om jag vill rita en nattbild så är det mer vettigt att ta ett papper som är mörkt och istället rita de delar som ska vara ljusa. Då spar jag en himla massa på mina pennor och framför allt tid.
Det bruna pappret gillar jag för att det ger en sepia-ton i hela bilden, vilken jag uppfattar som mer rustik och varm. Plus att det bruna papper jag använder inte är blekt eller färgat.

Jag önskar dig en skön och mysig helg och hoppas du får inspiration att skapa något den här helgen!

Comments are closed