Har jag världens roligaste jobb?

Har jag världens roligaste jobb?

Jag har sagt det förr; jag har världens roligaste jobb!
Om du skulle fråga min syster så skulle hon däremot säga att jag har världens tristaste jobb. Hon och jag är som natt och dag utom när det gäller mat och film, då gillar vi verkligen samma.
Det som gjort mig extra glad över arbetsdagen är att jag haft tillfälle att lägga några timmar på lite animering och grafik. Främst jobbade jag på en liten animering som ska funka som spinner, alltså grafik som visas medan en webbsida laddas in. Det brukar vara en cirkel som snurrar eller en s k progress-bar som är en liggande stapel som visar hur långt laddningen gått, ungefär så här:

Spinner

progress bar

För den webbtjänst jag jobbar med just nu så finns utrymme att skapa egen laddnings-grafik så jag har valt att ta det ett steg till och har gjort första utkastet till en animering.

Arbetsytan medan jag ritar och animerar

Och här är första utkastet till den animerade spinnern/loadern.

Den kommer troligen ändras en del på vägen och som designer och grafiker så ska man aldrig tro att ett första förslag är det som kommer bli slutresultatet. Det blir alltid många ändringar innan slutanvändaren är nöjd, men det ser jag bara som positivt och det ger mig fler goa timmar vid ritbordet!

No responses yet

Lämna ett svar