Kvällens skiss #81 – Vinterbyn

Kvällens skiss #81 – Vinterbyn

Det blev ett sådant antiklimax med det katastrofala pappret i förra inlägget så jag tog det säkra före det osäkra och använde ett papper som jag vet att jag kan lita på. Trots att det är sensommar längtar jag redan efter vintern och inte minst julen. I år tänker jag gå all in med julpynt och jag målar lite vintermotiv som jag kan printa ut som julkort i december. Jag kommer lägga till en hälsning på baksidan och kanske ett ”God Jul” över själva bilden. Jag valde att göra ett naivistiskt motiv igen, där jag struntar i vinklar och perspektiv och fokuserar på känslan.

Kanske är det den tryckande hettan som gör att jag längtar efter kylan nu. Vi har fått ett nytt högtryck i Östergötland och jag svettas så att glasögonen immar igen, och då är det inte lätt att vare sig måla eller teckna. 🙂

Jag har dessutom påbörjat en större akvarell (A3) med ett trädhus och där vill jag jobba med lite precision så nu behöver jag verkligen fullt fungerande syn. På sistone har jag märkt att synen och mörkerseendet blir allt sämre så den lampa som jag tyckte var superstark, när jag köpte den, känns mer som mysbelysning idag. Det enda rådet jag kan ge dig, kära läsare, bli inte medelålders…det är en fälla!

No responses yet

Lämna ett svar